У периоду март – мај одржане су следеће  акције добровољног давања крви:

Дана: Акција ДДК Пријављено Одбијено
28. 03. Спортски савез 10 1
08. 04. Средња пољопривредна школа 42 12
15. 04. Педагошки факултет 72 24
18. 04. СМШ ,,Др Ружица Рип,, и Средња школа ,,Свети Сава,, 11 7
23. 05. Црвени крст Сомбор 11 7

У марту месецу, Црвени крст Србије расписао је Ликовно-литерарни конкурс на тему ,,Крв живот значи,, који смо проследили свим сомборским основним и средњим школама. Комисија за одабир радова, коју су чиниле Др Марија Гутовић, Биљана Клипа и Александра Ујвари Вучић, одабрала је најуспешније радове, те исте проследила вишим органима Црвеног крста. 23. маја, поводом Дана отворених врата Црвеног крста Сомбор, одржана је изложба ликовних и литерарних радова, где су додељене награде најуспешнијим ученицима. Поводом ове манифеставије, одржана је и конференција за штампу.

25. маја одржана је Свечана додела награда у Црвеном крсту Србије, где су награђена и два рада прослеђена из наше Организације. Свечаној додели признања, поред награђених ученица и наставнице Ренате Цветков, присуствовале су и Александра Ујвари Вучић и Биљана Клипа.

Од укупно 677 радова у категорији ликовних радова ученика средњих школа, Сандра Јањатовић из Средње економске школе из Сомбора заузела је ДРУГО место на државном нивоу.

У категорији ликовних радова ученика од 5-8 разреда основне школе, Слађана Влатковић из ОШ ,,Никола Вукићевић,,  заузела је такође ДРУГО место на државном нивоу. У овој категорији укупно је пристигло 7.212 радова.

У Црвеном крсту Војводине, 08. маја, организован је пријем за ученике и наставнике чији су радови награђени на овом Конкурсу. Уз веома лепо осмишљен програм, ученици и наставници су добили и пригодне поклоне за уложен труд и рад, као и допринос у промоцији добровољног давања крви.