Crveni krst Sombor je povodom Svetskog dana dobrovoljnih davaoca krvi organizovao Svečanost za dobrovoljne davaoce krvi koji su u 2023. godini ostvarili jedno od jubilarnih davanja krvi. Svečanost je održana u Velikoj sali Gradske kuće u Somboru.

Priznanje za 35 puta datu krv primili su Budisavljević Davor, Bulović Milenko, Fridrih Igor, Kerezović Igor, Kmezić Slobodan, Lukić Dejan, Mironicki Zubović Leona, Šuša Slaviša, Veselinović Marko, Vučković Brankica i Vuković Kristijan. Njima je priznanje uručio Dr Vujović Milisav, kao i davaocima koji su ostvarili 50-to davanje u prethodnoj godini, a to su: Bešlin Kristijan, Budimčević Đuka, Drvar Dalibor, Momčilović Ilija, Prakatur Borko, Pupovac Mihajelo, Vranešević Saša i Žeželj Saša.

Za 75- ti put datu krv priznanje su primili Maunić Irena, Črnila Tomo i Đurđević Slobodan, a njima je isto uručio predsednik Docent dr Milos Petrovic, predsednik Crvenog krsta Sombor.

Čovek koji više od 25 godina daruje dragocenu tečnost i spašava ljudske živote, koji je primio najsjajnije priznanje za 100 puta datu krv je Josip Bem. Priznanje Crvenog krsta Srbije i ručni sat, poklon Crvenog krsta Sombor, Josipu Bem uručila je zamenica Gradonačelnika, Ljijana Tica.

Davocima i svim prisutnima obratili su se dr Vujović Milisav, pomoćnik direktora Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović“, Predsednik Crvenog krsta Sombor Docent dr Petrović Miloš i zamenica Gradonačelnika Ljiljana Tica. Svečanost je svojim prisustvom uveličala devojačka grupa Jule. Svim davaocima čestitamo na ostvarenim priznanjima i zahvaljujemo u ime svih onih kojima su svojom humanošću spasili živote