У 2023. години организовано је 59 акција добровољног давања крви у Сомбору, Кљајићеву, Гакову и Алекса Шантићу. На акције је пријављено 2.352 лица, а након лекарског прегледа, њих 2.009 (2,84% у односу на број становника) је могло и дало крв. 272 лица су крв дала први пут, а чак 500 јединица је прикупљено од особа женског пола.

Уручили смо и признања добровољним даваоцима крви који су у претходној 2022. години остварили неко од јубиларних давања крви: за остварено 35-то јубиларно давање крви уручено је 15 признања, за остварено 50-то давање крви уручено је 10 признања, за 75-то давање крви уручена су два признања, а Дејан Божић примио је најсјајније признање за јубиларно 100-то давање крви.

Успешни су били и ученици основних и средњих школа на ликовно литерарном конкурсу ,,Крв живот значи,, којима су уручене награде на локалном нивоу, а Маја Миовић, ученица ОШ ,,Никола Вукићевић,, са својом менторком Ренатом Цветков, заузела је друго место на националном нивоу у категорији ликовних радова 1 – 4 разред основне школе.

За остварене резултате из области добровољног давалаштва крви, Црвеном крсту Сомбор уручена је златна плакета Завода за трансфузију крви Војводине. За овакве резултате, поред запослених у Секретаријату Црвеног крста Сомбор, свакако су заслужни и наши волонтери, наши сарадници у основним и средњим школама, као и сарадници у насељениим местима. Неизмерну захвалност дугујемо представницима Града Сомбора на подршци коју нам свакодневно пружају као и средствима јавног информисања који дају свој допринос промовишући добровољно давалаштво крви.