У складу са Споразумом Црвеног крста Србије и Оделењем за ванредне ситуације, 15-16. јуна одржана је обука за спасилачке ватрогасне службе коју су реализовали Др Богдан Николић и Мирјана Филиповић.

У Црвеном крсту Војводине, 08. јула 2011. године, одржан је семинар за продужавање лиценци за предаваче и инструкторе прве помоћи. Испред наше Организације, семинару су присуствовали Прим др Милан Божина, Прим др Зоран Парчетић, Мирјана Филиповић, Жељка Копрић, Енди Ваш, Приморац Горан и Николина Мазињанин.

Почетком августа месеца, почеле су припреме за Покрајинско такмичење у пружању прве помоћи и РППО које ће бити одржано 04. септембра на Летенци. Наша Организација има представнике у све три такмичарске категорије.

Покрајинско такмичење одржано је 04. септембра 2011. године на Летенци. У категорији омладине учествовало је 12 екипа, а своје знање показали су на четири радна полигона, као и полигону КПР-а. Сомборска екипа заузела је 4 место и самим тим пласирала се на државно такмичење.

У категорији подмлатка 14 екипа показало је стечено знање и вештине на три радна и полигону КПР-а. Сомобрска екипа заузела је треће место и пласирала се на државно такмичење.

Тим за реалистички приказ повреда и оболење у саставу Иван Кукић – шминкер и Маниша Чанак и Игор Мартиновић – маркиранти, заузели су четврто место на покрајинском такмичењу и нису успели да пласирају на виши ниво такмичења.

Поред такмичарских екипа, на такмичењу смо имали и представике судија и маркираната и шминкера на полигонима, а Мирјана Филиповић била је члан Комисије за жалбе.

Државно такмичење у пружању прве помоћи одржано је 10. септембра на полигону ,,НАВАК,, у Суботишту. У изузетно тешким условима, уз учешће по 15 екипа у обе категорије, наша екипа Омладине заузела је девето, а екипа Подмлатка осмо место. Екипесу пратиле Мирјана Филиповић и Биљана Клипа. На овом такмичењу у улози судија биле су Наташа Недељковић и Жељка Копрић.

Црвени крст Војводине је за потребе обуке поделио 25 тренажних лутака за обуку у реанимацији за 25 организација Црвеног крста. Лутке су као неопходно учило за квалитетну обуку, набављене из донације Организације Црвеног крста Горње Аустрије са којим Црвени крст Војводине има традиционално дугогодишњу сарадњу. Лутке су организацијама уручене 01. септембра у Црвеном крсту Војводине, а испред наше Организације преузеле су их Мирјана Филиповић и Биљана Клипа.

Поводом Светског дана срца који се ове године обелеђжавао под слоганом ,,Један свет, један дом, једно срце,, Центар за превентивне здравствене активности Дома здравља и Црвени крст Сомбор у сарадњи са Спортским центром, у Соколском дому у Сомбору организовали су низ промотивних активности.
Наши суграђани су имали могућност да провере вредност шећера у крви, крвног притиска, измере телесну тежину и висину, као и да добију стручни савет у вези одржавања здравих стилова живота. Исто тако, имали су прилику да науче основе пружања прве помоћи и КПР-а, док је за ученике СМШ ,,Др Ружица Рип,, организован јавни час рекреације. Манифестацији су присуствовали средства јавног информисања са територије општине Сомбор.