Lepi martovski dani izazvali su i su naše građane da se u velikom broju odazovu akcijama dobrovoljnog davanja krvi. A i akcija je bilo više nego inače. Ovo je mesec kada u saradnji sa našim srednjim školama organizujemo edukacije mladih, a ujedno i akcije davanja krvi u školama. Ovo je mesec kada smo i u planu akcija doborovoljnog davanja krvi imali ,,rezervisana,, četiri termina u prostorijama Crvenog krsta.

U pet srednjih škola na teritoriji Grada Sombora mladi volonteri, kao i naša dugogodišnja saradnica Dr Marija Gutović, održali su edukativna predavanja u cilju motivacije mladih da postanu dobrovoljni davaoci krvi. Predavanjima je prisustvovalo oko 400 mladih. Nakon održanih predavanja, zakazane su akcije u školama na kojima je prijavljeno ukupno 101 učenik, a 77 je nakon lekarskog pregleda moglo i dalo krv. Njih 56 je krv dalo prvi put.

Na četiri redovne akcije odazvalo se 211 lica, a njih 187 je dalo krv. 24 lica krv su dali prvi put.

Zahvaljujemo našim saradnicima u školama na izuzetnoj saradnji, a posebnu zahvalnost dugujemo svim našim građanima koji su se odazvali akcijama dobrovoljnog davanja krvi.