51. Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu poveda oboljenja i stanja održano je 11. i 12. aprila 2023. godine. Takmičenje iz realističkog prikaza povreda oboljenja i stanja, održano je dana 11.04.2023. godine u prostorijama Crvenog krsta Sombor na kojem su učestvovale četiri ekipe.

Dana 12.04.2023. godine u Parku ,,Heroja’’ u Somboru, u okviru manifestacije ,,Dan dobrih dela’’ organizovali smo takmičenje u pružanju prve pomoći na kojem je učešće uzelo ukupno 15 ekipa i to 11 ekipa podmlatka, 2 ekipe omladine i 2 omladinske ekipe Crvenog krsta Apatin. Svoje znanje i stečene veštine ekipe su prikazale na 15 tačka tj. na 5 radnih poligona i na edukativnim tačkma koje su pripremili članovi sportskih klubova i duruženja: Sportski savez Grada Sombora, Kajak klub Sombor, Odbojkaški klub Sombor, Šahovski klub Sombor, Stonoteniski klub ,,Žak’’, i Radio-amaterski klub ,,Nikola Tesla’’ Sombor.

Otvaranju je prisustvovao gradonačelnik, Antonio Ratković, koji se obratio svim takmičarima i zvanično otvorio takmičenje.

Na takmičenju najviše uspeha pokazale su ekipe u sledećem sastavu:

Kategorija: Realistički prikaz povreda oboljenja i stanja, ekipa u sastavu:  Milana Simin, Sonja Bulatović i Mia Radenković

Kategorija prva pomoć – Ekipa podmlatka:  Nevena Trajković,Deana Bezbradica, Ena Drobina, Lenka Golubović, Lana Stolišić i Ajša Zlatar

Kategorija prva pomoć – Ekipa omladine:  Marina Maunić, Vuk Mijajlović, Anđelija Radović, Anja Volić, Aleksa Staničkov i  Lana Vujko.

Pobedničke ekipe u sve tri kategorije predstavljaće Crveni krst Sombor na Pokrajinskom takmičenju koje će biti održano 27. i 28. maja u Kikindi.

Želimo da se zahvalimo svim sudijama markirantima i šminkerima, volonterima i predavačima prve pomoći koji su obučavali ekipe, Sportskom savezu Grada Sombora, Kajak klubu Sombor, Odbojkaškom klubu Sombor, Šahovskom klubu Sombor, Stonoteniskom klubu ,,Žak’’, i Radio-amaterskom klubu ,,Nikola Tesla’’ Sombor i Gradu Sombor.

Više fotografija: https://www.facebook.com/cksombor/