Дана 06.04.2019. У Центру за едукацију Црвеног крста Сомбор, одржана је трибина посвећена 07.априлу – Светском дану здравља, под слоганом “Здравство је доступно свима.“Трибини је присуствовало 22 младих, ученика шестог, седмог и осмог разреда основне школе.Акценат је био на правилној исхрани, физичкој активности, те превенцији болести зависности, а трибину су реализовали волонтери Црвеног крста Сомбор Зоја Врањеш, Елена Линк, Драган Батинић и Владимир Будаи.

Дана 07.04.2019. на главној улици у Сомбору обележен је Светски дан здравља.Волонтери Црвеног крста Сомбор делили су промо материјал и воће.Истовремено волонтери су заједно са Друштвом за борбу против шећерне болести мерили присутнима ниво шећера у крви и крвни притисак.Сви заинтересовани су имали прилику да науче КПР И бочни кома положај.У обележавању Светског дана здравља учествовало је око 150 наших суграђана.

Истог дана на Паркингу испред Градске хале Мостонге, на такмичењу АМСС “Шта знаш о саобраћају“, пет наших волонтера делило је промо материјал, а заинтересовани, њих око 100, имали су прилику да науче КПР, технике прве помоћи, РППО и бочни кома положај.