Поводом 01. децембра, Светског дана борбе против ХИВ/АИДС-а, Црвени крст Сомбор реализовао је следеће активности:

  1. 01. децембра организована једночасовна ТВ емисија на Каналу 54 у којој су учествовали председник Прим др Милан Зобеница и др Марија Гутовић. Носеће теме биле су 01. децембар и добровољно давалаштво крви.
  2. Едукација ученика седмог и осмог разреда основне и првог и другог разреда средње школе – едукације реализује Др Ерна Видаковић, председник Комисије за здравствену заштиту ЦК Сомбор и Мирјана Филиповић
  3. Штампање промо материјала – лифлети са кондомом
  4. 30. новембра у вечерњим сатима – Учешће у Ноћи Гимназије – приказивање филма ,,Дечко који се стидео,, и подела промо материјала. У акцији учествовали и представници Службе за трансфузију крви
  5. Централна манифестација одржана је 01. децембра у великој сали Градске куће у Сомбору. Омладина Црвеног крста припремила је 40-минутну едукативну представу на тему ,,Гледај ме, слушај ме, научићу те,, којој је, поред представника Црвеног крста,  присуствовало око 300 ученика и педагога из основних и средњих школа, представници Дома здравља, локалне самоуправе и Здравственог центра.  Манифестацији су присуствовале и представнице Покрајинског секретаријата за спорт и омладину који је суфинансирао овај пројекат, госпође Татјана Бањанин, помоћница Покрајинског секретара и Снежана Станковић, саветник у Секретаријату, као и представници средстава информисања.

Након представе, на Тргу Светог Тројства, организоване је делење промо материјала, Мини квиз ,,Шта знаш о ХИВ/АИДС-у ,, као и подизање Црвене траке.

Овај пројекат суфинансиран је од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину у износу од 80.000,00 динара.