Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, заменик градоначелнице Антонио Ратковић и начелница Одељења друштвених делатности Невена Росић данас су предали три нова возила представницима Црвеног крста Сомбор.

Возила су набављена у оквиру мера популационе политике јединица локалне самоуправе које Град Сомбор спроводи у сарадњи са Кабинетом министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику, а користиће се у оквиру Сервиса за подршку родитељства.

Градоначелница Душанка Голубовић је рекла да се ове године Сервис за подршку родитељства проширио и на насељена места, а да се кроз одзив родитеља и кроз број нових поднетих захтева види колико је ово добра мера.

„Надамо се да ће породице и на овај начин осетити подршку коју као Град у сарадњи са Републиком пружамо за више корисног и активног времена које ће родитељи провести са њиховом децом, а мање бити оптерећени неким другим стварима  које су такође значајне за њихов квалитетан заједнички живот“ истакла је овом приликом градоначелница Голубовић.

Почасни председник Црвеног крста Сомбор др Милан Зобеница захвалио се Граду што је у Црвеном крсту препознао партнера за овај пројекат.

„Програм се проширио и на насељена места, а ова донација ће олакшати и побољшати ефикасност у раду“ рекао је Зобеница. Кабинет Министарства без портфеља задуженог за демографију и популациону политику је у оквиру мера популационе политике у 2019. години, Граду Сомбору, између осталог, одобрио средства за суфинансирање мере Сервис за подршку родитељства. Сервис је намењен родитељима који су запослени и имају двоје и више деце млађе од 15 година. Услуге које се пружају су пеглање гардеробе и прање, сушење и пеглање постељине, као и прање и сушење ћебади, а носилац посла је Црвени крст Сомбор.

Информација преузета са сајта Града Сомбора.