У оквиру заједничког пројекта Сомбора, Осијека и швајцарске организације ,,Општине заједно,, регион Боденско језеро-Рајна, група од двадесетак заљубљеника у рекреативни бициклизам из Швајцарске, боравила је у посети Организацији Црвеног крста Сомбор и Кампиралишту у Бачком Моноштору 21. јуна 2011. године.

Прва Скупштина добровољних давалаца крви из Бихаћа, одржана је 02-03. јула 2011. године. Скупштини су присуствовали представници Организација Црвеног крста и Друштава ДДК из Шибеника, Ријеке, Загреба, Илирске Бистрице и Сомбора.

11. Међународни омладински камп на тему ,,Комуникацијом и културном разменом до толеранције и узајамног поштовања,, одржан је и ове године у Кампиралишту Црвеног крста Сомбор у Бачком Моноштору у периоду од 09-19. јула 2011. године. 83-оје младих из Босне, Хрватске, Македоније, Немачке, Румуније, Шпаније и Србије учествовало је у седам различитих креативних радионица: филм, ликовна радионица, израда маски, плес, музика, билтен и театар. Једнодневни излет за све учеснике кампа организован је на Фрушку гору где је остварена сарадња са планинарима из Ирига, као и заједнички ручак у Планинарском дому.

Други Међународни омладински камп у Сребренику одржан је од 27.07. – 01.08.2011. године на Мајевици у планинарском дому Липици. За учеснике кампа припремљене су радионице прве помоћи, реалистичког приказа повреда, музичка и друге креативне радионице. Енди Ваш био је један од реализатора радионице за реалистички приказ повреда, док су испред наше Организације учесници били Бојан Минић и Стефан Јовановић.

На Међународном мировном омладинском кампу у Неуму организованом од стране Удружења Раванград из Сомбора, а на ком је учествовало 85 младих из Сомбора, Вуковара, Сребренице, Горњег Вакуфа-Ускопља и Тузле, учествовале су и Јована Лазендић и Соња Градинац – предавачи прве помоћи Црвеног крста Сомбор. У договору са организаторима, за све учеснике кампа одржана је и радионица прве помоћи и самопомоћи.

Летња школа младих Друштава Црвеног крижа Осјечко-барањске жупаније одржана је у периоду 17-27.08.2011. године у Ораховици. Школи је присуствовало око 160 младих узраста 14-19 година. Нашу Организацију представљали су Стефан Јовановић и Даница Клипа, а током десетодневног боравка у Ораховици имали су могућност да учествују у раду радионице из прве помоћи, реалистичког приказа, Хуманих вредности, Покрет Црвеног крижа/крста, превенција болести зависности и превенција трговине људима.

У периоду 06-12. август у посети Сомбору и Организацији Црвеног крста Сомбор боравили су представници Организације ,,Општине заједно,, Ruedi i Annelies Rinderknecht i Christoph Zweilli. Током посете Црвеном крсту, секретар Гордана Савин информисала их је о пројектима који се реализују у датом периоду, као и плановима за наредни период. У знак захвалности за пријем и добродошлицу, гости су организовали заједничку вечеру за њихове пријатеље из Србије у Етно кући у  Бачком Моноштору, којој су присуствовали председник Прим др Милан Зобеница и сви радиници Секретаријата Црвеног крста Сомбор.

Пројекат ,,Млади за младе,, подржан је од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину са 130.000,00 динара. Теме овогодишње манифестације, која се традиционално одржава у Ријеци, била је реалистички приказ повреда стања и оболења. Манифестација је одржана у периоду 8-11. септембра у Ријеци, а централна дешавања организована су у општини Јелење. Поред Организација Црвеног крста из Сомбора, били су присутни и представници Мађарске, Румуније, Босне, Македоније, Пољске и града домаћина. Нашу Организацију у Ријеци су представили председник Прим др Милан Зобеница, секретар Гордана Савин, и омладинци Иван Бакић, Ваш Енди, Даница Клипа, Милан Мартић, Стефан Јовановић и Никола Мастиловић. Штанд који су млади припремили, био је веома атрактиван и интересантан посетиоцима манифестације, као и вежба прве помоћи и презентација реалистичког приказа.