Поводом Светског дана здравља, Црвени крст Сомбор организовао је у сарадњи са основним и средњим школама, Квиз такмичење на тему ,,Шта знаш о здрављу,,. На општинском такмичењу, учествовало је пет средњих и 12 основних школа. Након завршеног квиза, Комисија у саставу Др Марија Гутовић, Др Драгана Бабовић, Сања Тошановић и Сања Зовко, уручила је дипломе науспешнијим такмичарима. У категорији средњих школа, најуспешнија је била МАЈА ТРКУЉА из Гимназије Сомбор, а у категорији основних школа МАРИЈАНА МАНДИЋ, из ОШ ,,И.Г. Ковачић,, из Станишића. Првопласиране такмичарке учестововале су на покрајинској смотри ,,Шта знаш о здрављу,, која је одржана 07. априла 2009. у Студиу М Радио Новог Сада, а друго и трећепласирани као награду за учешће, учествовали су као посматрачи на смотри.
Поред наведених активности, млади Црвеног крста Сомбор учестовали су и у заједничкој акцији обележавања Светског дана здравља у Спортском центру ,,Соко,, у Сомбору. Волонтери Црвеног крста Сомбор приказали су вештине из области прве помоћи и реалистичког приказа повреда и оболења.

У ОШ ,,Киш Ференц,, у Телечкој, Марина Колечањи, члан Одбора, организовала је активности поводом Светског дана здравља, а Црвени крст Сомбор обезбедио је симболичне поклоне за све учеснике.