Међународни омладински камп ,,Комуникацијом и културном разменом до толеранције и међусобне сарадње,, и ове године реализован је у сарадњи са организацијом ,,Општине заједно из Швајцарске. Као и претходних година, учествовали су млади из Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Србије и Швајцарске.

Реализатори радионица били су млади из Швајцарске и Хрватске, као и некадашњи полазници овог Кампа из Босне, Македоније и Србије.
Током трајања кампа, учеснике је посетио и секретар Црвеног крста Пеште, господин Ласло, којег су примили секретар Гордана Савин и председник Прим др Милан Зобеница. Камп су посетили и представници Градске управе, градоначелник Душан Јовић и Зоран Милер, као и начелник Западно бачког округа Лилијана Соколова Ђокић.
25. јула, дан када је за све кампере планиран излет у Сомбор, у сарадњи са Новосадским хуманитаним центром, а у оквиру кампање ,,Волонтирај! Промоција и унапређење услова за волонтерски рад у Србији,, у Парку Хероја у Сомбору кампери су приказали стечена умећа и вештине током боравка у Кампу. Исто тако, на позив Црвеног крста, одазвала се и Канцеларија за младе Градске управе, као и друге невладине организације које делују на територији општине Сомбор, које су такође представиле своје активности. Целокупан програм увеличао је наступ Соње Шарић и певачке групе КУД ,,Раванград,, Сомбор.