Ученици завршних разреда Средње Економске школе у Сомбору, заједно са својим професорима, дана 20. фебруара 2009. године у великом броју одазвали су се акцији добровољног давања крви која је организована у просторијама њихове Школе.  Акцији је претходила едукација ученика коју је реализовао Горан Приморац, омладински едукатор, у циљу пружања основних информација везаних за ово хумано дело  (ко може да даје крв, која количина крви може да се даје, за које време се дата крв надокнади у организму, да ли је болно и сл.) као и  стварања позитивне мотивације младих у односу на добровољно давалаштво крви.

32 ученика и професора ове школе пријавило се да својим хуманим делом помогну неком чији живот зависи од ове драгоцене течности, али, због углавном ниског крвног притиска, 11 ученика је одбијено и није могло да да крв, тако да је у данашњој акцији прикупљено укупно 21 јединица крви.

Након давања крви, за све ученике обезбеђена  је закуска коју су припремили ученици ове Школе, и свима су уручене Захвалнице Црвеног крста Србије за први пут дату крв, као и симболични поклони Црвеног крста Сомбор.

Млади Сомбора и овом приликом показали су колико су хумани и спремни да помогну свима којима је та помоћ потребна на чему смо им неизмерно захвални.

Акцији су присуствовали и омладинци Црвеног крста Сомбор који су  реализовали све техничке припреме везане за акцију: Љиљана Хоџић, Мартина Ласкач, Сања Тошановић, Владислав Кулић, Александар Свилокос  и Горан Приморац.

One thought on “Акција добровољног давања крви у СРЕДЊОЈ ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *