Povodom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, u prostorijama Crvenog krsta Sombor uručene su nagrade učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mesta na lokalnom nivou na konkursu “Krv život znači.“ Učenike i njihove nastavnike i učitelje pozdravila je Dr Marija Gutović, koja im je i uručila nagrade. U kategoriji – Likovni radovi od I do IV razreda Osnovne škole, treće mesto zauzela je Zlata Varga, OŠ “Bratstvo Jedinstvo“ Sombor, drugo mesto Maja Miović, OŠ “Nikola Vukićević“ Sombor, dok je prvo mesto osvojila Isidora Ilkić, OŠ “Nikola Vukićević“ Sombor. Rad Maje Miović osvojio je i drugo mesto na nacionalnom nivou.

U kategoriji – Likovni radovi od V do VIII razreda Osnovne škole, treće mesto osvojila je Sandra Saulić, Škola za osnovno obrazovanje odraslih Sombor, drugo mesto dele Dalibor Kovačević, Škola za osnovno obrazovanje odraslih i Željana Bijelić, OŠ “Nikola Vukićević“ Sombor, dok je prvo mesto osvojila Milica Trkulja, OŠ “Nikola Vukićević“ Sombor. Dimitri Džon Green iz OŠ “Nikola Vukićević“ Sombor, osvojio je treće mesto za napisanu kratku SMS poruku, drugo mesto osvojili su Lara Pletl i Ognjen Latas, OŠ “Nikola Vukićević“ Sombor, a prvo mesto Lenka Dejanovski, takođe iz OŠ “Nikola Vukićević“ Sombor.

U kategoriji – Literarni radovi od I do IV razreda Osnovne škole, treće mesto osvojio je Luka Đurić, OŠ “Avram Mrazović“ Sombor, drugo mesto Jovana Kunić, OŠ “Avram Mrazović“ Sombor, a prvo mesto Uroš Lakanović, OŠ “ Laza Kostić“ Gakovo.

U kategoriji srednjih škola, Maša Buišić iz Srednje ekonomske škole Sombor, osvojila je prvo mesto za napisanu kratku SMS poruku, a Ljiljana Zavođa, Srednja škola Sveti Sava Sombor za vizual za društvene mreže. Učenici Srednje tehničke škole Sombor, Marina Maunić, Marko Lerić, Staša Šimunov, Nikola Mihajlović, Vidan Jerotijvić, Đurđina Dragosavljević i Nikola Ristić, osvojili su prva tri mesta za snimljene video spotove.

Ovom prilikom uručene su i zahvalnice učiteljima i nastavnicima koji su motivisali učenike. Čestitamo svim nagrađenim učenicima i njihovim nastavnicima i učiteljima.