Црвени крст Сомбор у периоду 10.- 19. августа упутио је 21 дете кориснике програма народних кухиња и примаоце социјалне помоћи, на опоравак у одмаралиште Црвеног крста Вршац „Дом Црвеног крста“ на Вршачком брегу. Опоравак је реализован захваљујући Црвеном крсту Србије и Црвеном крсту Војводине, а уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Црвени крст Сомбор у сарадњи са Центром за социјални рад у Сомбору, обезбедио је васпитача – Невену Вујадиновић, која је водила биргу о деци током десетодневног опоравка.
Програмом опоравка социјално угрожене деце Црвени крст даје допринос у мотивисању деце за учењем, а у циљу побољшања услова живота деце, промоције хуманих вредности.
Током боравка, реализује се програм Летње школе подмлатка Црвеног крста Србије који реализују едуковани млади волонтери који организују активности за децу. Едукативни програм за децу обухвата теме из различитих области рада Црвеног крста: Дифузија, Прва помоћ, Реалистични приказ повреда, Промоција хуманих вредности, Превенција трговине људима, Промоција здравих стилова живота: Превенција болести прљавих руку, превенција гојазности. Реализују се и програми забавно-креативних радионица (ликовна, музичка, драмска), као и вечерњи забавни програм едукативног карактера.
Тим поводом, на захтев Црвеног крста Војводине, наша организација определила тим вршњачких едукатора, који су реализовали целокупне активности и радионице током Летње школе. Волонтери реализатори били су: Немања Ковачевић, Теодора Влаисављевић, Драгана Барић, Наташа Костић као и Јелена Огризовић која је поред реализације радионица преисуствовала у својству координатора тима за реализацију летње школе. Летњој у наведеном периоду присуствовало је укупно 90 деце, из Србобрана, Малог Иђоша, Бачке Тополе и Сомбора. Током боравка на Вршачком Брегу, малишане и реализаторе посетио је и Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, Председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина, секретар Црвеног крста Војводине – Лидија Риц Рихтер, и бројни сарадници и запослени у Црвеном крсту.