Скупштина Клуба младих Црвеног крста Сомбор одржана је 27. децембра 2015. године у просторијама Црвеног крста Сомбор, на којој је презентован рад из области Подмлатка и омладине, као и разматран предлог активности за 2016. годину.

Организација Црвеног крста велику пажњу посвећује раду са младим људима, омасовљавању Организације, као и едукацији младих како у Црвеном крсту, тако и основним и средњим школама. Чланови Клуба младих носиоци су многих активности у Црвеном крсту, нарочито у области прве помоћи, промоциији и акцијама добровољног давалаштва крви у средњим школама, превенцији трговине људима, промоцији хуманих вредности, као и бројним манифестацијама са младима и за младе.

Као што и сами имају обичај рећи, рад у нашој организацији их обогаћује, стичу многа искуства и многа пријатељства, како у земљи тако и у иностранству. Ми им дугујемо захвалност што своје слободно време посвећују нашој Организацији, својим радом  шире идеју о Црвеном крсту, поштују наше принципе,  мотивишу младе да нам се придруже и да новим идејама учине наш рад још квалитетнијим и видљивијим.

Након радног дела Скупштине, организован је и заједнички празнични ручак за све присутне