У организацији Црвеног крста, спроводи се шеста и последња дистрибуција  хуманитарних пакета корисницима социјалне помоћи који живе у насељима на територији града Сомбора. Пакети садржае прехрамбене артикле и биће достављени  како сеоским месним заједницама, тако и  приградским насељима током 21. и 22. децембра.

Др Зоран Парчетић, члан Градског већа за област здравствене и социјалне заштите, истакао је да ће град Сомбор и у наредној 2016. години, водити бригу о социјално најугроженијим породицама на територији града.

-И у наредној години за најугроженије суграђане обезбедили смо по један топли оброк у Народној кухињи, а за житеље у селима испоруке прехрамбених пакета свака два месеца, односно шест пута током године. Времена су тешка и суграђани који  су у стању социјалне потребе сигурно их најтеже подносе.  Разумемо их и настојимо да помогнемо када и где год је то могуће – казао је др Парчетић.

***

Спискове лица која ће преузети прехрамбене пакете сачинио је Центар за социјални рад.

Распоред и број пакета по селима (укупно 550 пакета са прехрамбеним артиклима):

Кљајићево – 61; Дорослово – 40; Бездан – 70; Телечка – 41; Бачки Брег – 22; Колут – 21; Алекса Шантић – 19; Светозар Милетић – 39; Чонопља – 33; Растина – 3; Риђица – 33; Гаково – 21; Станишић – 52; Бачки Моноштор – 54; Стапар – 36; и приградска насеља – 5.