Светски дан здравља – 07. април, ове године обележен је под слоганом ,,Резистенција на антибиотике: данас без акције, сутра без лека.

–         У петак, 01. априла одржано је Квиз такмичење ,,Шта знаш о здрављу,, за ученике основних и средњих школа. Најуспешније ученице Александра Ковач из ОШ ,,22. октобар,, из Бачког Моноштора и Јована Марић из Гимназије Сомбор, учествовале су на Покрајинској смотри у Студију М Радио Новог Сада која је одржана 05. априла 2011. године.

–         06. априла, у просторијама Црвеног крста одржана су два едукативна предавања на тему ,,Здрави стилови живота,, за ученике шестог и седмог разреда основне школе. Активност реализована у сарадњи са Саветовалиштем за младе Сомбор

–         07. априла у Бачком Моноштору, реализована је радионица са ученицима седмог разреда  на тему ,,Упознавање младих са опасностима самосталне употребе лекова,,.  Истог дана, реализована је и радионица са полазницима Играонице за ромску децу на тему ,,Чувам своје здравље,,. У Ромском насељу у вечерњим сатима, организовано је мерење шећера у крви и крвног притиска за најстарија лица ромске националности. Активности реализоване у сарадњи са Саветовалиштем за младе и НВО ,,Румунка,, Бачки Моноштор

–         07. априла, у Соколском дому, одржана традиционална, централна манифестација на којој су учествовали Дом здравља- Саветовалиште за младе и Превентивни центар,  Канцеларија за младе,  Народна апотека Сомбор, Спортски савез и Црвени крст Сомбор. Наши волонтери организовали су промотивни пункт прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и оболења.