Мађународни дан волонтера – 05. децембар, обележава се у свету као подсећање на дан када је 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере. Циљ је подстаћи што већи број људи да понуде своје волонтерске услуге.

На основу резултата глобалне студије Voice of the People – ВОП, у којој је учествовало 56 земаља и испитано преко 60.000 испитаника, истраживање је показало да је готово сваки трећи човек у свету у протелих 12 месеци обављао неки волонтерски рад. Наша земља са 16% волонтера, налази се на другом месту у региону, а на 45. месту светске листе.

Црвени крст је Организација која окупља велик број волонтера, и где они активно учествују у свим делатностима и улажући своје слободно време, и својим стручним радом, дају допринос развоју организације и реализацији активности. У знак захвалности свим младим људима који су ангажовани у Црвеном крсту Сомбор, поводом Међународног дана волонтера уприличена је свечана вечера у просторијама наше Организације. Присутним се у име Организације, захвалила секретар Гордана Савин.