Црвени крст Сомбор у сарадњи са Домом здравља Сомбор органиизовао је низ активности поводом Светског дана здравља.

 1. 30. марта у Дому Црвеног крста Сомбор организовано је Квиз такмичење ,,Шта знаш о здрављу?,, Најуспешнији такмичар учествовао је на Покрајинској смотри у Новом Саду 03. априла.
 2. Централна манифестација организована је на Тргу Светог Тројства у Сомбору 04. априла.
 3. Деца из ПУ ,,Вера Гуцуња,, на платоу испред Градске куће цртали су радове на тему ,,Како бити здрав,,. Науспешнији рад симболично је награђен, а њихови другари из другог објекта са физиотарапеутом, кроз игру, демонстрирали су правилно држање тела и вежбе прилагођене том узрасту.
 4. Омладинци Црвеног крста и вршњачки едукатори Дома здравља на три пункта су делили пропагандни материјал.
 5. На једном од пунктова Омладина Црвеног крста организовала је приказ реалистичког приказа повреда и стања оболелих. Овај пункт изазвао је велико интересовање пролазника, углавном ученика основних и средњих школа.
 6. Сви заинтересирани грађани имали су могућност да на једном пункту измере крвни притисак и шећер у крви, као и да добију стручне савете везане за здраве стилове живота.
 7. 7. Активисти у области програма ,,Брига о старима,, обишли су најугроженије породице у оквиру овог програма, те им уручили пакет поклоне сачињене од разноврсног воћа.
 8. У договору са Центром за трансфузију крви, путем свих локалних медија, позвано је становништво да се одазову акцији доборовољног давања крви у периоду од 08 – 18 сати и на тај начин дају свој допринос обележавању Светског дана здравља.
 9. Како би и ова акција имала одјека у граду, у акцију су били укључени и сви представници средстава информисања који су обавештавали становништво о планираним активностима, а на самој манифестацији одржана је конференција за штампу којој су присуствовали начелник Центра за трансфузију Др Марија Гутовић, председник Црвеног крста Сомбор Прим др Милан Зобеница, представник Завода за заштиту здравља Др Гордана Цветић, начелник Центра за превенцију Др Сандра Мартиновић и управник Дома здравља Др Милош Божичковић.

У Бачком Моноштору Светски дан здравља обележен је 05. априла:

 1. У ПУ ,,Вера Гуцуња,, одржана је радионица на тему ,,Здрави зуби – леп осмех,, , а сва деца добила су на поклон четкице и пасте за зубе и воће.
 2. За ученике осмог разреда организоване су радионице на тему репродуктивног здравља и трговине људима.
 3. У библиотеци је организовано мерење крвног притиска и шећера у крви.

Овогодишња акција имала је велик одјек међу становништвом сомборске општине и заједнички закључак свих судионика у организацији ове манифестације је да је акција протекла изузетно успешно.